Jaha, on unohtunut päivitellä tänne, kun elämään on tullut niin paljon kaikkea hassua lisää. Ja kaikella hassulla tarkoitan lähinnä koulua, kasveja, tumblria, kasveja ja mainitsinko jo kasveja?

On ollut jännä (ja myös hieno!) huomata miten onnelliseksi tuo koulu minut tekee. Että se, mitä minä haluan tehdä, onkin sitä että saan istutella ja hoidella kasveja. Se on ollut aina iso osa elämää, muorilan puutarhan hoitaminen kesäisin, porukoiden puiden leikkomiset jne, mutta silti se vaati näin pitkän ajan ennen kuin sen ymmärsi. Mutta koska uskon että kaikella on tarkoituksensa, niin tietysti uskon siihen että minun piti tehdä kaikkea muuta tässä välissä ihan tarkoituksella.

Kotiin on muuttanut iso kasa rehuja ja tulee varmasti muuttamaan vielä enemmänkin. On Paula & Olga, orkideapariskuntani, joista Paula aiheuttaa harmaita hiuksia huonovointisuudellaan ja sillä, ettei minulla ole aavistustakaan mitä sille pitäisi tehdä. Parvekkeella on Eevi-tuija (Thuja occidentalis) , joka toivottavasti talvehtii menestyksekkäästi niin että jaksaa ilahduttaa minua ensikesänäkin. Kausiluontoisesti sielä on myös Rauni ja Kauko-callunat, joiden maallinen taival on pakostakin lyhyt, samoin kuin Sirkku-nimisen syklaamini (Cyclamen persecum). Unto, pieni havupuuni, muuttaa sisälle pakkasten tieltä kohtapuoliin. Sille tulevat pitämään seuraa traakkipuuni (Dracaena Marginata) Viljami, sekä tänään ostettu kärpäsloukku (Dionaea muscipula) Beecher, joka sai nimensä Ozin suosikkihahmoni mukaan. Huomenna toteutan vielä yhden haaveen ja haen kotiin huonekuusen. On sille tilaa. Jossain.

Keväällä parvekkeen voi täyttää taas yrteillä ja valkosipulilla, pitää hankkia jostain pari muovista säilytyslaatikkoa, tehdä pohjaan reiät, täyttää ne mullalla ja siemenillä. Montyltä opittu niksi, ei voi mennä vikaan.