Jeps. Depressiosta maniaan niin että kolisee. Se jaksaa aina yllättää, miten kuvittelee tuntevansa itsensä ja tunnistavansa oireet, mutta joka kerta se tulee yhtä suurena ahaa-elämyksenä kuitenkin. Ehkä joku kaunis päivä hoksaan tämänkin käytöshäiriön samantien ja pystyn ryhtymään vastatoimiin. Ulkoilu on auttanut depressioon ihan tehokkaasti, samoi se ettei ole juurikaan lätrännyt nestemmäisellä iloliemellä. Maniaan siirtyessä taas rahaa on palanut enemmän kuin olisi pitänyt, mutta olen ohjannut ostosvimman sellaisiin hyödyllisiin asioihin jotka eivät ole alkaneet ketuttamaan. Eli keittiötarvikkeisiin ja joululahjoihin, joista suurin osa on kirppitoreilta. Myös erilaisilta messuilta ja toreilta on tullut haalituksi käsin tehtyjä ihanuuksia ja erikoisia herkkuja joihin ei normaalisti törmää.

Kävi mielessä että tätä blogia voisi enempi suunnata johonkin tiettyyn, ettei vain tulisi pelkkää mielenterveysongelmaisen kitinää. Toisaalta, onhan sekin aihe. Mutta en sitten tiedä miten hyvin jaksan keskittyä esimerkiksi räpsimään kuvia kirppislöydöistä ja latailemaan niitä koneelle. Ja leffa-blogeja on pilvinpimein. Ehkä sitten kun pääsen muuttamaan omaan asuntoon ja on illat hiljaisia, niin jaksan keskittyä enemmän.

Jännä kyllä, mutta parin viimepäivän aikana on tullut hillitön halu päästä omaan rauhaan ja yksin muuttaminen tuntuu taas kivalta vaihtoehdolta. Onhan se niin, ettei kimpassa asuessa voi olla ihan miten tahtoo. Ja ainahan sinne voi pyytää jotakuta yökylään tai tunkea itse itsensä jonnekin vieraaksi jos alkaa ahdistamaan yksinolo. Toisaalta asiaan vaikuttaa myös se, että sain uuden harjoittelupaikan, joten päivisin on jotenkin sosiaalinen niin voi tehdä ihan hyvää saada olla itsekseenkin. Ja lenkkeillä. Se kuuluu uudenvuoden lupauksiini, että alan käymään taas säännöllisesti pihalla, koska se oikeasti auttaa depressiooni paljon. Ja tekee hyvää kropalle.

Odotan innolla uuttavuotta ja junamatkaani Laphiin. En ole koskaan niin korkealla käynyt saatikka nähnyt "villejä" poroja. Harmittaa vain, että kamerani on aika huono, mutta eiköhän silläkin edes jotain kuvia saa.

Nyt kana sulamaan ja lenkille.